Absoluut Gezond
Image default
Gezondheid van kinderen

Leuke danspasjes voor elke dansvloer

Volgens veel ervaringsdeskundigen krijgt je zelfvertrouwen een ware boost door danslessen te volgen. Wat vind je van deze uitspraak? Het docententeam van de bekendste dansschool in Amsterdam kan zich wel hierin terugvinden. De docenten en choreografen van Amsterdam Glo Entertainment Live bevestigen al bij de tweede dansles een positieve verandering te zien in vrijmoedigheid bij hun leerlingen.

Deze boost in zelfvertrouwen heeft ook veel invloed op je persoonlijkheid. Een simpel voorbeeld hiervan is dat je waarschijnlijk minder verlegen zal zijn op welke dansvloer dan ook, ja ook bij evenementen.  Dansen bij een evenement … heb je stiekempjes eens daarover gefantaseerd? Zeker wel! Hier zijn dan een paar leuke danspasjes om je fantasie mee te detailleren. En wie weet blijft het niet alleen bij een fantasie.

De Twostep dans

Deze pas is de basis van dansen en de benaming is gewoon te danken aan de simpele bewegingen. Je maakt in feite gewoon twee stappen, naar voren en dan terug. Simpel toch? Hier volgt dan een step-by-step gids van het docententeam van de dansschool in Amsterdam over deze pas:

Stap met een voet naar de zijkant (de meesten kiezen voor hun rechtervoet) en breng de andere voet ernaartoe. Herhaal dit in de tegenovergestelde richting. Als je zover bent kun je deze uittesten met wat muziek. Beweeg op de beat van de muziek en maak het je eigen door bijvoorbeeld je armen mee te bewegen (een klap bij elke stap).

Funky four corners

Deze pas komt het best tot uiting als je het met z’n tweeën doet. Je wilt je natuurlijk comfortabel voelen bij de persoon want dat is ook de sleutel van dit pasje. Kies dus je partner uit en maak je klaar voor deze vierhoekige hand in hand danspas! Een step-by-step gids:

Stuiter in het midden en stap met een voet naar buiten (een ieders voorkeursvoet: rechterkant) in een diagonale richting. Duw deze voet vervolgens terug zodat je op vorige positie komt. Herhaal dit in de tegenovergestelde richting en beweeg je heupen op de klanken van de muziek, terwijl je in een vierhoekige patroon blijft.  

Body roll

Binnen Glo Entertainment Live zijn er drie bekende vormen van deze danspas die vooral bij de stijlen Salsa en Bachata te zien zijn. Met deze zwoele move zal je in elk geval zeker de dansvloer veroveren.

De makkelijkste wijze om deze pas aan te leren, is om je voor te stellen dat je een hoelahoep door je lichaam laat glijden. En de drie bekende manieren hoe dit pasje gecombineerd of gedaan wordt zijn:

  1. De eenvoudige body roll

Sta schuin (alleen of tegenover je partner) en maak een golvende beweging die eerst bij je borst start, daarna je romp en door gaat naar heupen.

  1. De reverse body roll

Deze manier is gewoon het omgekeerde van de eerste, waar de golvende beweging van beneden uit start en bij de borst eindigt.

  1. De zweepachtige body roll

Deze beweging begint met de schouder (velen kiezen hier het liefst voor de linkerschouder). Beweeg deze op een zweepachtige manier, wat maakt dat je lichaam op de positie komt te staan om de eenvoudige body roll te doen.

 

https://www.glo-entertainment-live.com/