Absoluut Gezond
Image default
Gezondheid van kinderen

Voordeel van gefilterd water voor onze gezondheid

Te allen tijde absoluut gezond zijn is het belangrijkste doel van iedereen. Misschien kan het regelmatig nemen van gefilterd water helpen om dat doel nog meer te bereiken. Gehydrateerd blijven is van cruciaal belang om veel gezondheidsproblemen te voorkomen en bevordert het algemeen welzijn, maar toch drinken veel mensen niet genoeg water per dag.

Naast de vele voordelen van een waterfilter wat nog schoner en lekkerder drinkwater oplevert, zijn hier enkele redenen om ervoor te zorgen dat je regelmatig voldoende gefilterd water drinkt:

● Helpt bij de spijsvertering: water drinken tijdens of na het eten kan de spijsvertering bevorderen. De spijsvertering begint in de mond, de aanwezigheid en het kauwen van voedsel zorgt ervoor dat de speekselklier speeksel produceert, wat helpt om voedsel te bevochtigen en het gemakkelijker te maken om door te slikken. Terwijl het voedsel door de maag reist, helpt voldoende water de afscheiding van maagsappen in de maag te vergemakkelijken. Deze sappen bestaan uit enzymen (lipasen, proteasen, amylasen) die koolhydraten en eiwitten in voedsel afbreken in kleinere stukjes om hun opname in de darm te vergemakkelijken.

● Fysieke prestaties verbeteren: tijdens krachtige training raakt het lichaam uitgedroogd door water of andere vloeistoffen te verliezen. Gebrek aan water in het lichaam kan een negatief effect hebben op de stemming, de lichaamstemperatuur verhogen en vermoeidheid veroorzaken. Het nemen van voldoende water tijdens lichamelijke inspanning helpt de lichaamstemperatuur te reguleren, fysieke belasting te verminderen en ook het slijmvlies van de longen dun te houden, zodat de lucht vrij kan stromen, waardoor het gemakkelijker wordt om te ademen tijdens het sporten. Hoe schoner het water, des te meer jouw lichaam ervan profiteert. Ben je geen liefhebber van kraanwater drinken omdat het bijvoorbeeld kalkachtig of olieachtig smaakt? Een waterkan met filter verzorgt je van puur lekker smakend water!

● Nierfunctie verbeteren: de belangrijkste functie van de nier is het uitscheiden van afvalstoffen en extra vocht uit het lichaam verwerken. Het drinken van voldoende water helpt de nier om afvalstoffen in de vorm van urine uit het bloed te verwijderen, vergemakkelijkt het transport van voedingsstoffen naar de nier door het bloed kanaal open te houden en voorkomt de vorming van nierstenen door overtollige zouten die met voedsel worden ingenomen te verdunnen.

● Bevordert een helderdere huid: de huid is het grootste orgaan in het lichaam, het heeft een multi-ectodermale barrière die het lichaam beschermt tegen ziektekiemen en de lichaamstemperatuur reguleert. Te allen tijde uitgedroogd raken kan leiden tot schade aan deze huidbarrière, vroegtijdige veroudering, acne, puistjes en rimpels op de huid. Regelmatig water drinken kan helpen de elasticiteit van de huid te behouden, de bloedstroom te verhogen,

● Verbetert de hersenfunctie: de hersenen zijn verantwoordelijk voor het beheersen van het vermogen om te spreken, eten, redeneren en andere processen die het lichaamssysteem reguleren. Water bedekt bijna 80% van de hersenen, regelmatig uitgedroogd raken kan leiden tot een verminderde hersenfunctie als gevolg van afwijkingen in de elektrische balans. Regelmatig water drinken is belangrijk voor de hersenen, het zorgt voor een toename van de bloed-, voedingsstoffen- en zuurstof toevoer naar de hersenen, wat helpt om stemming en emotie in balans te brengen, hoofdpijn en stress te verminderen en het energieniveau te verhogen.

● Ontgifting in het lichaam: ophoping van gifstoffen kan schadelijk zijn voor het lichaam, het kan leiden tot schade aan organen en enzymen, het verouderingsproces versnellen, hormonen verstoren en het lichaam uit balans brengen. De lever, een natuurlijke ontgifter, helpt bij het wegspoelen van gifstoffen uit het lichaam om overmatige ophoping ervan te voorkomen. Het drinken van voldoende gefilterd water helpt de lever om gifstoffen door zijn eigen cellulaire systemen te verplaatsen en het weefsel door te spoelen.

 

https://absoluutgezond.nlvoordeel-van-gefilterd-water-voor-onze-gezondheid/