Absoluut Gezond
Image default
Aandoeningen en ziekten

Curcumine: alle voordelen op een rij

Ben je op zoek naar een goede toevoeging aan jouw dieet? Het is zeker aan te raden om eens te kijken naar de mogelijkheden van curcumine. Deze stof kent niet alleen bijzondere effecten op het lichaam, maar is daarnaast ook nog eens heel gemakkelijk online verkrijgbaar. Wat is curcumine precies en welke voordelen brengt dit met zich mee? Hier lees je alles wat je moet weten en lees je de belangrijkste voordelen op een rij. 

Dit moet je weten over curcumine

Curcumine is een stof die je onder andere vindt in de superfood kurkuma. Curumine staat bekend om de opvallende gele kleur: de stof wordt gewonnen uit de wortel van de Curcuma longa-plant, ook wel geelwortel genoemd. De stof wordt onder andere gebruikt als basis voor kerriepoeder, maar ook voor het geel kleuren van rijst. Curcumine is een belangrijk ingrediënt van kurkuma en is dan ook om deze reden een geliefd voedingssupplement dat onder andere bij de De Kurkuma Specialist verkrijgbaar is.

Wat zijn de voordelen van curcumine?

Voordat je besluit om curcumine te kopen wil je natuurlijk weten wat de belangrijkste gezondheidsvoordelen zijn van deze stof. Hier vind je dan ook een overzicht met de grootste voordelen, zodat het nog makkelijker is om te bepalen of curcumine ook een aanvulling kan zijn op jouw dieet.

  • Cholesterol: curcumine draagt bij aan een goede werking van hart en bloedvaten en zorgt onder andere daardoor voor een gezond cholesterol. 

  • Afweersysteem: het gebruik van capsules of curcumine poeder zorgt ervoor dat gezonde cellen en weefsels in het lichaam beter beschermd worden. Je natuurlijke afweersysteem wordt hiermee ondersteund.

  • Sterk voedingssupplement: er zijn veel vormen van curcumine verkrijgbaar. Je kunt ook kiezen voor de meest zuivere vorm van de stof, waardoor het een zeer sterk voedingssupplement is en een uitstekende aanvulling op je dieet. 

  • Online aanschaffen: je kunt curcumine gemakkelijk en snel online kopen. Zo heb je het snel in huis en kost dit je nauwelijks tijd!