Absoluut Gezond
Image default
Aandoeningen en ziekten

Tips bij het vinden van de perfecte yogamat

Yoga wordt steeds maar populairder. Dit komt onder andere doordat steeds meer mensen de voordelen van yoga ontdekken. Zo is yoga goed om het lichaam en de geest gezond te houden, stress te verminderen en helderder in het leven te staan. Daarnaast heeft yoga als fijne bijkomstigheid dat je het altijd kunt beoefenen op momenten wanneer jij maar wilt. Zo kun je bijvoorbeeld aan de slag met een speciale yoga-app die jou precies vertelt welke houdingen je moet doen, of je gaat wekelijks naar een yogaklas om samen met een instructeur te sporten. Je hebt hiervoor geen speciale uitrusting nodig, enkel een yogamatje en een yogaoutfit volstaan al. 

 

Waar je precies op moet letten

Een goed yogamatje is eigenlijk het meest belangrijke onderdeel van de uitrusting die je bij yoga nodig hebt. Het is verstandig om verschillende yogamatjes met elkaar te vergelijken om uiteindelijk een weloverwogen keuze te maken. Maar waar moet je nu precies op letten bij het uitkiezen van een yogamatje? Allereerst kijk je naar de soort yoga die je beoefent. Afhankelijk hiervan heb je een zachte of juist een harde yogamat nodig. Kijk daarnaast ook naar de stabiliteit van de yogamat en of de yogamat wel de juiste ondersteuning geeft.

 

De meest ideale yogamat

Als je eenmaal bepaalt hebt wat voor type yogamat je wilt, is het tijd om te kijken naar de overige kenmerken van een yogamat. Moet je de yogamat vaak met je meenemen, bijvoorbeeld naar de les? Dan is het verstandig dat je voor een yogamat kiest die makkelijk met je mee te nemen is, bijvoorbeeld door middel van een draagband. Doe je vooral thuis aan yoga? Dan kun je misschien wel voor een dikkere yogamat kiezen die je na het sporten gewoon op de grond kunt laten liggen. Wat de beste yogamat is, hangt uiteindelijk af van hoe je de yogamat gaat gebruiken en van wat jouw wensen zijn.