Absoluut Gezond
Image default
Aandoeningen en ziekten

Honing rechtstreeks van de imker kopen

Liefhebbers van biologische honing kunnen dat het beste rechtstreeks bij de imker kopen. Je bent dan verzekerd van een product dat op een eerlijke manier wordt geproduceerd en waar geen kunstmatige toevoegingen in worden gebruikt. Zoals bekend wordt honing gemaakt door honingbijen. Imkers houden bijenvolken in een bijenkorf. Daar zitten honingraten in, die door de bijen in de loop van het seizoen worden gevuld met honing. Periodiek kan de honing worden geoogst. Bij de online honingwinkel is biologische honing van de eigen imker te koop, maar je kunt er ook honing bestellen van andere imkers.

Zwarte bijen

Voor het produceren van honing zijn bijenvolken nodig. Als je een liefhebber bent van de natuur weet je misschien, dat bijen het heel moeilijk hebben in Nederland. De natuur is niet divers genoeg, waardoor ze moeilijk de juiste bloemen kunnen vinden om honing te verzamelen. Een bijenvolk dat bekend staat om zijn lekkere honing is de zwarte bij. Die komt alleen nog voor op twee van de waddeneilanden. Als je biologische honing koopt bij de online honingwinkel draag je bij aan de redding van de zwarte bij. De helft van de opbrengst van de honing wordt gebruikt voor projecten om de zwarte bij weer in de rest van Nederland uit te zetten.

Propolis

Honing is niet het enige product dat door bijen wordt gemaakt. Ze maken ook Propolis, een bruine, rode of zwarte stof. In de bijenkorf dient het om schimmels, virussen en bacteriën te doden. Je kunt Propolis ook kopen bij de biologische online honingwinkel. Het wordt onder meer verwerkt in tandpasta, tinctuur, siroop, druppels, poeder, tabletten en spray. Bij mensen zorgt het onder anderen voor een versterking van het afweersysteem tegen virussen en bacteriën. Het helpt ook bij het genezingsproces van wonden. Op de website van de online honingwinkel is meer informatie te vinden over de werking van Propolis en over de manier waarop het kan worden gebruikt.