Absoluut Gezond
Image default
Diensten

De voordelen van medical taping: ontdek het bij Fysio Xtra

Medical taping is een effectieve methode om spieren en gewrichten te ondersteunen en te activeren. Bij Fysio Xtra bieden we deze behandeling aan om verschillende klachten te verminderen. In deze blog vertellen we je graag meer over de voordelen van medical taping en hoe het werkt.

 

Medical taping is een behandelmethode waarbij gebruik wordt gemaakt van elastische tape. Deze tape is speciaal ontworpen om de bewegingsvrijheid van de patiënt niet te beperken en ondersteuning te bieden aan spieren en gewrichten. De tape kan worden aangebracht op verschillende plekken op het lichaam, afhankelijk van de klachten.

 

De tape zorgt voor een liftend effect op de huid, waardoor de bloedcirculatie en lymfestroom verbetert. Dit kan bijdragen aan het verminderen van pijnklachten en het versnellen van het herstelproces. Daarnaast kan de tape gebruikt worden om spieren te activeren en te ondersteunen, bijvoorbeeld bij sportblessures.

 

Bij Fysio Xtra maken we gebruik van de kennis en expertise van onze fysiotherapeuten om de tape op de juiste manier aan te brengen. Dit gebeurt op basis van een uitgebreid onderzoek naar de klachten en de persoonlijke situatie van de patiënt. Op deze manier kunnen we een behandeling op maat bieden die gericht is op het verminderen van de klachten en het bevorderen van het herstel.

Ben je benieuwd of medical taping iets voor jou is? Of heb je last van klachten aan spieren of gewrichten? Neem dan gerust contact met ons op voor meer informatie of het maken van een afspraak. Bij Fysio Xtra staan we klaar om je te helpen bij het verminderen van pijnklachten en het bevorderen van het herstel.

https://fysioxtra.nl/medical-taping/