Absoluut Gezond
Image default
Diensten

Een fysiotherapeut

Een fysiotherapeut is iemand die gestudeerd heeft om een expert te worden in houding en beweging en de kennis heeft om fysiotherapie te geven. Wanneer je blijvende lichamelijke klachten hebt, zijn zij de experts die je helpen bij het voorkomen, verhelpen of verminderen van deze klachten. Zo geeft een fysiotherapeut advies, maar soms ook behandelingen om de klachten aan te pakken. Wanneer er bij lichamelijke klachten behandelingen nodig zijn kan iemand in fysiotherapie. Dit is iets wat eerst van te voren vastgesteld moet worden en zal daarom niet meteen bij klachten van start gaan.

Een eerste afspraak

Wanneer iemand lichamelijke klachten heeft start je niet meteen met een behandeling. Er vindt eerst een eerste afspraak met een fysiotherapeut plaats om vast te stellen welke lichamelijke klachten iemand heeft. Soms zijn klachten te verhelpen door zelf oefeningen te doen. Hierdoor krijg je advies wat voor oefeningen je moet uitvoeren om de klachten aan te pakken. Wanneer er behandeling met een fysiotherapeut nodig is kan fysiotherapie helpen. Zo zal je samen met een fysiotherapeut kijken naar de oorzaken van je klachten en wat voor invloed je klachten hebben op je houding en manier van bewegen.

De behandeling

Wanneer fysiotherapie van belang is zal de fysiotherapeut een diagnose stellen. Vanuit die diagnose zal hij een behandelplan met je bespreken. Deze is gericht op jouw persoonlijke doelen en jouw persoonlijke situatie. Om dit vast te stellen bespreek je vooraf wat je graag met de fysiotherapie wil bereiken. Hieruit wordt een persoonlijk behandelplan opgericht. Dit kan gericht zijn op een aantal afspraken, maar het is ook mogelijk dat er maandelijkse of wekelijkse afspraken gepland moet worden om de klachten te verhelpen. Ook dit is iets wat per persoon veranderd. Hetgeen wat voor jou het beste is zal in behandeling worden gesteld.