Absoluut Gezond
Image default
Fitness

Alles wat je moet weten over pre-workout

Er zijn maar weinig supplementen zo populair als de bekende pre-workout. Dit is natuurlijk niet zo gek, dankzij het gebruik van een pre-workout is het namelijk mogelijk om echt alles uit je training te kunnen halen. Nu is het wel zo dat er nog altijd een hoop onduidelijkheid bestaat als het aankomt op het gebruik van een pre-workout. Om hier verandering in te brengen hebben we besloten om de belangrijkste info voor jou op een rijtje te zetten. In dit artikel laten we je dan ook echt alles zien wat je maar moet weten over het gebruik van een pre-workout voor bij het sporten. Door dit goed door te lezen kom je niet voor verrassingen te staan!

Wat is een pre-workout – definitie en functie

We laten je straks meer zien over de voordelen van het gebruik van een pre-workout. Maar voor het zover is, is het handig om eerst even te kijken naar de definitie van de pre-workout. Wat is een pre-workout namelijk vraag je je af? Zoals je wel aan de naam kunt zien is een pre-workout supplement bedoeld om te gebruiken voordat je gaat trainen. Een pre-workout is dan ook een supplement wat bedoeld is om je energie te stimuleren en om je kracht net even wat meer te optimaliseren voordat je gaat trainen. Vaak is het een poedertje dat je mengt met een kleine hoeveelheid water. Afhankelijk van de soort pre-workout zitten er verschillende ingrediënten in. Kies je voor pre-workout via een betrouwbare website dan hoef je je echter geen zorgen te maken over schadelijke effecten. Nagenoeg alle pre-workout die je koopt in Nederland voldoet aan de wettelijke eisen.

De voordelen van een pre-workout

Goed, een pre-workout is dus met name bedoeld voor de mensen die wel een extra boost kunnen gebruiken bij het sporten. Nu weet je alleen nog niet wat de belangrijkste redenen zijn om ook een pre-workout te nemen voor het sporten. Om het wat makkelijker te maken hebben we de grootste voordelen voor je op een rijtje gezet:

  • Je krijgt meer energie – het belangrijkste voordeel is dat je dankzij de cafeïne wat meer energie krijgt voor het sporten. Cafeïne is een stof waarvan is aangetoond dat het voordelen biedt voor je uithoudingsvermogen, zonder dat dit al te veel negatieve effecten op het lichaam heeft. Tuurlijk, je kunt ook een kopje koffie drinken, maar hier zit aanzienlijk minder cafeïne in dan bij een pre-workout.
  • Je kracht neemt toe – een ander voordeel is dat je sterker wordt door de creatine in de pre-workout. Tijdens met name de explosieve oefeningen gebruikt het lichaam creatine om het gewicht omhoog te tillen. Om op hoog niveau te presteren, hebben je spieren een flinke hoeveelheid creatine nodig, zodat je langere tijd harder kunt presteren. Bij een pre-workout krijg je precies genoeg creatine om voor deze krachttoename te zorgen.
  • Je herstelt sneller – het laatste voordeel is dat je sneller herstelt door de aanwezigheid van glutamine. Dit is een aminozuur wat helpt bij het herstel van nieuwe spieren. Wanneer je traint maak je kleine scheurtjes in je spieren. De spieren maken deze scheurtjes sterker wanneer ze worden hersteld. Dankzij glutamine help je het natuurlijke herstelproces een extra handje, wie wilt dat nu niet?

Tip – hou je altijd aan de dosering!

Een fout die veel mensen maken bij het gebruik van een pre-workout is dat ze zich niet houden aan de dosering die er op de verpakking staat. In tegenstelling tot wat mensen denken is het niet zo dat een pre-workout beter werkt als je er meer van neemt. Sterker nog, kies je voor een te hoge dosering pre-workout dan is de kans groot dat je alleen maar slecht traint. Dit komt met name doordat cafeïne ervoor kan zorgen dat je crasht als je dit in een te grote hoeveelheid tot je neemt. Ook kan je tintelingen krijgen van een hoge dosering Beta-alanine. Het is dan ook verstandig om je altijd aan de dosering te houden. Less is more als het aankomt op de pre-workout.

Dé site voor jouw sport informatie

Als het goed is heb je door de handige info uit dit artikel een goed beeld gekregen over het gebruik van een pre-workout voor bij het sporten. Zolang je het op de juiste manier gebruikt is het net even dat extra zetje in de rug wat je nodig hebt om alles te kunnen geven bij het sporten. Dit maakt het dan ook echt één van de beste keuzes voor iedereen die serieus wilt trainen. Als het gaat om sporten en fitness valt er natuurlijk nog veel meer te leren. Zoals je wellicht al hebt gezien zijn er hier op de site nog veel meer artikelen te vinden die je zeker even goed door zou moeten lezen. Dankzij onze site leer ook jij dé beste tips en tricks voor het behalen van je droomlichaam.