Absoluut Gezond
Image default
Fitness

Doelgericht bewegen

Het is jammer dat er zoveel pogingen om meer te bewegen, uiteindelijk stranden. Het kost veel energie om te starten en het geeft jouw zelfvertrouwen een deuk, als je het telkens na een week of twee weken weer voor gezien houdt. Hoog tijd dus, om het nu eens een keer anders te doen. Wat daarbij superbelangrijk is, om doelgericht te werk te gaan. Zorg dan dat je weet wat jij echt wil.

Kies de juiste beweging

Is jouw sportdoel, jezelf fitter voelen? Dan is met gewichten trainen in een sportclub nu niet directe de slimste keuze. Fitheid betekent dat je een goed uithoudingsvermogen hebt. Dan is cardio-training veel effectiever. Vervolgens kun je kiezen uit welke cardio-sport jou het meeste aanspreekt.

Je kunt dus kiezen uit bijvoorbeeld, zwemmen, fietsen of hardlopen. Hou je niet zo van alleen sporten? Kies dan voor een sport als voetbal. Als je voetbalt, maak je ook ongemerkt veel meters. Hier kom je ook wel toe aan cardio.

Trainingsschema spieropbouw

Wil je meer kracht? Dan werkt een gericht Trainingsschema kopen voor die spieren die jij graag sterker wil maken. Niet iedereen gaat alleen voor meer kracht. Veel mensen vinden het ook leuk om een goed figuur te hebben.

Met name als je ouder bent is krachttraining dan belangrijk, want naarmate je ouder wordt moet je meer moeite doen om dezelfde spiermassa te behouden. Dan komen de zogenaamde kipfilet armen om de hoek kijken. Wil je die kipfilets voorkomen of wegwerken? Doe dan oefeningen voor de triceps.

Kortom, met een trainingsschema spieropbouw kun je sterker worden en jouw figuur meer in de gewenste vorm trainen. Als je met een trainingsschema spieropbouw aan de slag wil, kun je wel goed terecht in een sportschool.

Gezondheid en ontspannen

Niet iedereen wil dat supers strakke lichaam. Tenminste, niet als je er erg veel voor moet doen of laten. Voor veel mensen is een gezond lichaam en niet zo veel stress al genoeg. Geldt dit ook voor jou? Kies dan gewoon voor beweging die je leuk vindt en die zo makkelijk mogelijk in te passen is in jouw leven. Stel geen hoge eisen aan jezelf en begin met bijvoorbeeld standaard een rondje wandelen na het eten.

https://www.trainandgain.nl/trainingsschema.html