Absoluut Gezond
Image default
Fitness

Voedingsplan opstellen? Volg een sport & voeding opleiding!

Voeding is een van de belangrijkste factoren voor een gezonde leefstijl. Het zijn de bouwstoffen die aan de basis staan van de aanmaak van cellen in je lichaam. Voor een gezond lichaam is het dan ook zeer belangrijk om je aan een gezond voedingspatroon te houden. Niet alleen wanneer je simpelweg streeft naar gezondheid is voeding belangrijk, maar ook in het geval van sportieve doeleinden. Veel mensen streven dan ook naar een gezond eetpatroon. Dit is echter lang niet zo makkelijk als de meeste mensen denken. Een gezond voedingspatroon, afhankelijk van je lichaamstype en doelen, gaat dan ook verder dan groente en fruit. In dit artikel ontdek je wat een voedingsplan is en wat de kracht is van een sport en voeding opleiding.

Wat is een voedingsplan?

Een voedingsplan is een schema waarin precies staat wat je op welk moment van de dag gaat eten. Dit geeft een bepaalde houvast die het makkelijker maakt om je ook daadwerkelijk aan een dieet te houden dan wanneer je geen plan hebt. Hiermee vergroot een voedingsplan de kans dat je jouw gezondheidsdoelen ook echt behaalt. Een voedingsplan kan gelden voor bijvoorbeeld een week, maand of jaar. Daarnaast heb je ook voedingsplannen voor onbepaalde tijd. Deze plannen eindigen meestal wanneer het gestelde doel is behaald.

Hoe ziet een voedingsplan eruit?

Hoe een voedingsplan eruit ziet, hangt af van meerdere factoren. Hierbij spelen lichaamseigenschappen en de doelen die je hebt een grote rol. Om je een beter beeld te geven van hoe een voedingsplan eruit kan zien, geven we je graag een voorbeeld van een gezonde eetdag.

Een gezonde eetdag

Een gezonde eetdag begint vaak met een maaltijd die rijk is aan eiwitten en gezonde vetten. Een broodje met zalm, avocado en rucola is daar een goed voorbeeld van. Vervolgens is het tijd voor de lunch. Ook hierbij zijn gezonde vetten aan de raden. Een voorbeeld van een goede lunch is een salade met rauwkost en eieren. Tot slot het avondeten. De Nederlandse klassieker doet het hierbij vaak goed; aardappelen, groente en vlees. Afhankelijk van de vleessoort en de bereidingswijze ervan, zijn dit meestal gezonde maaltijden. Ter hydratatie is het aan te raden om vooral water en thee te drinken. Ga je sporten? Dan kun je ook overwegen om een vruchtensapje te nemen. Dit geeft je veel energie die je kan gebruiken voor een goede workout.

Sport & voeding opleiding

Vind je dit soort voedingsplannen interessant en zou je er graag meer over willen weten? Dan kun je kijken of een sport en voeding opleiding wat voor je is. Een van de aanbieders van zo een opleiding is Sport & People. Zij zijn een erkende opleider met meer dan 25 locaties door heel Nederland. Met hun focus op kwaliteit en lange termijn succes, stomen ze je graag klaar om de arbeidsmarkt te betreden als bijvoorbeeld voedingsdeskundige of fitnesstrainer. Naast de opleiding op locatie biedt sport & people ook thuisstudies aan. Zo is er voor ieder wat wils!