Absoluut Gezond
Image default
Fitness

Wat te doen bij een sportongeval?

Ga je binnenkort op skivakantie, surfkamp of ga je beginnen aan een nieuwe sport waar veel risico’s bij komen kijken? Dan is het belangrijk om te weten hoe je moet handelen tijdens een sportongeval. We kunnen ons voorstellen dat je niet precies weet hoe je het moet aanpakken. Wij hebben om deze reden een aantal tips op een rijtje gezet die ervoor zorgen dat je op een goede manier met de situatie om gaat. 

Blijf rustig 

Hoe erg de situatie ook is, hoever weg je ook bent van je huis, het allerbelangrijkste is om rustig te blijven. Paniek helpt in geen enkele situatie, maar we kunnen wel begrijpen dat er stress ontstaat aangezien de ernst van een ongeval erg verschilt. Wij adviseren je om te onderzoeken in hoeverre de situatie ernstig of gevaarlijk is. Probeer dan altijd hulp in te schakelen als dat nodig is. Extra tip: ga ook nooit alleen sporten, zeker als het een extreme sport is als surfen en skiën. Op deze manier kan je buddy je helpen wanneer je in een noodtoestand verkeerd.  

Bel je verzekering op 

Nadat je de situatie goed hebt geanalyseerd, is het verstandig om de verzekering te bellen om uit te zoeken in hoeverre de medische kosten worden vergoed. Vaak zijn medische kosten voor een ongeval aan de hoge kant. Het is daarom verstandig om met de verzekeringsadviseur de nodige dingen goed te bespreken, zoals de ziekenhuizen waar je wel of niet verzekerd bent.  

Rust uit en revalideer 

Een ongeval is niet prettig. Het kan zijn dat je behoorlijke letsel hebt gekregen, waardoor je voor een lange tijd uit de running bent. We adviseren je om altijd goed uit te rusten en je lichaam de tijd te geven om te genezen, hoe vervelend stilzitten ook is. Overweeg om een revalidatietraject in te gaan bij het ziekenhuis om zo goed mogelijk weer de oude te worden.  

Ooit een ongeluk gehad en ondervind je nog steeds veel klachten? Wellicht dat chirurgie een oplossing is. Klik op de volgende termen als je meer informatie wilt: chirurgie Groningen en ziekenhuis Groningen. 

https://www.ommelanderziekenhuis.nl/een-behandeling/specialismen/chirurgie/