Absoluut Gezond
Image default
Alternatief

Zo zorg je goed voor je gezondheid

Het is een belangrijk onderdeel in het leven: je gezondheid. Toch zie je dat ondanks, of juist dankzij, de huidige welvaart er een aantal ongezonde problemen opduiken. Zo is bijvoorbeeld het aantal mensen met overgewicht de afgelopen 20 jaar enorm gestegen. Meer dan 50% van alle Nederlanders heeft al overgewicht. Het is dan ook de nieuwe uitdaging die we tegemoet gaan: gezond blijven!

Als je doet wat je deed, krijg je wat je kreeg

Een legendarische uitspraak van de bekende wetenschapper Einstein. Een uitspraak die nog veel wordt gebruikt. Als het aankomt op de gezondheid, zijn we daar nu ook. We zitten met nieuwe problemen en die proberen veel mensen met oude oplossingen, op te lossen. Oude oplossingen zoals ‘gewoon minder eten.’ Terwijl blijkt dat dit wel gezegd wordt, maar dat in de praktijk uitwijst dat het voor veel mensen niet werkt of slechts tijdelijk.

Nieuwe aanpak

Als je dus voor je gezondheid wil zorgen, dan vraagt dit om een nieuwe aanpak. Dit betekent trouwens voor iedereen vaak wat anders. Het kan zijn dat je gebaat bent bij een coach voor meer bewegen of minder en gezonder eten. Het kan ook zijn dat je af en toe al een gebruikt maakt van zelftesten zoals soazelftester.nl. Zo heb je wellicht al eerder uitslag. Vergeet echter niet dat regulieren testen bij bijvoorbeeld de huisarts of bij de GGD meestal het meest betrouwbaar zijn. Zie een zelftest voor syphilis std dus ook vooral als extra. Je kunt ook testen op bijvoorbeeld vitaminegebrek. Blijkt uit de zelftest dat je ergens een gebrek aan hebt? Dan kun je dit natuurlijk wel aankaarten bij je bezoek aan de huisarts. Wellicht kom je zo sneller tot een oplossing.

Voor eigen dokter spelen?

Tot op bepaalde hoogte is het prima om je gevoel te volgen, als het aankomt op je gezondheid. Voor relatief kleine dingen, zoals bijvoorbeeld schimmelnagels, kun je vaak zelf wel ergens bij een Etos iets kopen. Vergeet echter niet de reguliere zorg, vooral bij ernstige zaken.

 

https://soazelftester.nl/gonorroe-symptomen/