Absoluut Gezond
Image default
Fitness

Beste fitnesstoestel voor senioren

Bewegen is gezond. Jongere mensen bewegen van nature heel veel. Zeker voor kinderen is het soms niet te doen om heel lang achter elkaar op een stoel te zitten. Of dat nu op school is of in een restaurant. Bewegen hoort erbij. 
Wanneer mensen ouder worden neemt meestal de hoeveelheid beweging af. Dat heeft allerlei redenen, of carriere maken, druk met opvoeden van de kinderen zijn voorbeelden waardoor je zelf minder gaat bewegen.
Zeker wanneer je in de herfst van je leven komt, maar liever ook eerder is het heel belangrijk wat meer aandacht aan bewegen te besteden. Je kan dat ook  makkelijk thuis doen. In dit artikel gaan we in op wat het beste fitnesstoestel voor senioren, is dat nu een roeimachine of een loopband? Of toch misschien een crosstrainer?

Beste fitnesstoestel voor ouderen

Als je ouder wordt heb je vaak weer wat meer tijd. Zeker als de kinderen de deur uit zijn en je met pensioen bent. Geen excuus dus meer om niet met regelmaat fink te bewegen. Dat kan je buiten doen, maar ook thuis of in de sportschool. Het is belangrijk om  cardio training te doen om je cardiovasculaire systeem te trainen, maar ook aandacht aan je spierkracht te besteden. Met name voor ouderen geldt dat de spierkracht afneemt als je niet regelmatig je spieren flink laat werken.

Dan komen we op het punt wat nu het beste fitnesstoestel is als je wat ouder bent. Eigenlijk is daar niet een eenduidig antwoord op te geven, dat zal je zelf moeten beslissen. Kies iets wat je leuk vindt, je moet natuurlijk met plezier je workouts doen anders houd je het niet vol om regelmatig te oefenen. Je kan gaan voor een loopband of een spinningfiets omdat je lopen en fietsen leuk vind. Maar misschien moet je ook eens iets nieuws proberen, en nu spreek ik uit ervaring. 

Roeimachine: gooi het roer om

Jarenlang heb ik met veel plezier hardgelopen, gefietst en gezwommen. Tot ik op latere leeftijd in aanraking kwam met het roeien op een roeitrainer. Totaal iets anders en het grote voordeel ten opzichte van lopen en fietsen is dat je veel meer spiergroepen belast. Met name je core (buik/rug spieren) en je armen en schouders waorden meer getraind. De meeste kracht blijdt nog steeds uit je benen komen. Het is echt een full body workout waarbij je gelijkertijd ook je cardio training doet.
Dus probeer eens wat nieuws uit en kijk eens naar een Virtufit roeitrainer, want deze zijn er al in veel verschillende prijsklassen. Juist omdat het eens wat anders is en je veel nieuwe spiergroepen traint kan dat jou een enorme ‘boost’ geven in jouw manier van trainen en bewegen, waardoor je algehele fitheid toe zal nemen.

 

e