Absoluut Gezond
Image default
Geestelijke gezondheid

3 dingen om te ontspannen

Werk, studie, sporten, eten en dat hele rijtje volgende week opnieuw; af en toe is het ook tijd voor échte ontspanning. Met de volgende dingen lukt het goed om tot rust te komen en alle stress te vergeten.

Datenights

De beste manier om even alles te vergeten is lachen met de lieve mensen om je heen. Dat kan natuurlijk je partner zijn, maar net zo goed een goede vriend of vriendin, ouders, broers of zussen. Misschien dat je zelfs een grappige oma of opa hebt die niet vies is van een leuke grap. Je hoeft niet meteen naar een toprestaurant; een filmpje met wijn of een heel zwembad aan thee is net zo goed voor je ziel. Heb je toch behoefte aan meer ondersteuning? Aarzel niet om een professional in te schakelen of te informeren naar neurofeedback.

Mediteren en neurofeedback

Nee, mediteren is niet suf en wordt niet alleen door monniken gedaan. Steeds meer mensen maken namelijk dagelijks een paar minuutjes vrij om alle gedachten even op een rijtje te zetten. Zeker weten dat dit jou ook helpt. Zoek een comfortabel plekje waar je niet te veel wordt afgeleid en je kunt zo beginnen. Lukt het niet om zelf een goede manier te vinden om te mediteren? Op internet zijn genoeg filmpjes te vinden met enkele oefeningen. Als je dit een paar keer per week doet hoef je bijvoorbeeld niet aan therapieën als neurofeedback te beginnen.

Bewegen

Misschien is sporten al een vast onderdeel op je agenda, maar heb je het idee dat je daardoor ook in een soort sleur terechtkomt. Sporten is natuurlijk wel gezond en we zouden dagelijks een halfuurtje moeten bewegen onder andere om even het hoofd leeg te maken. Maar je kunt ook een dagelijkse work-out inplannen zonder je hele grote sporttas mee te moeten sjouwen of helemaal bezweet thuis te komen. Denk bijvoorbeeld aan een stukje wandelen of fietsen. Niet te snel, maar gewoon op je gemak. Geniet van de omgeving en stop af en toe even. Gewoon om alle gebeurtenissen te verwerken of bij die ijskraam om de hoek.

https://www.neurobics.nl/