Absoluut Gezond
Image default
Geestelijke gezondheid

Wat is hypnose en hoe kan het je helpen?

We hebben er vast allemaal wel eens van gehoord: hypnose. Andere namen voor hypnose zijn ook wel hypnotherapie en hypnotische suggestie. Het wordt meestal gedaan onder begeleiding van een zogenaamde hypnotherapeut. Maar wat is het eigenlijk en zitten er voordelen aan? Zo ja, wat zijn die voordelen? Ben je benieuwd naar wat hypnose eigenlijk is en wat het precies inhoudt? Of ben je misschien nieuwsgierig naar hoe hypnose toegepast kan worden? Lees dan vooral verder!

Wat houdt hypnose in?

Hypnose is een toestand waarin er een toegang bestaat tot het onderbewustzijn van een persoon. Het is een diepe ontspannen toestand, die zowel fysiek als mentaal bestaat. Een persoon neemt tijdens een hypnose echter nog alles waar en is dus niet “weg” zoals vaak wordt gedacht. Vaak wordt hypnose als iets geks of bijzonders gezien. Echter is dit niet het geval. Iedereen heeft het vast wel eens meegemaakt. Denk bijvoorbeeld aan het geconcentreerd lezen van een boek, waardoor je alles in je omgeving vergeet. Ook dit is in principe hypnose. Deze vorm van hypnose wordt ook wel een vorm van spontane hypnose genoemd.

Wat zijn de toepassingen van hypnose?

Hypnose kan op meerdere manieren toegepast worden om mensen te helpen. Voorbeelden hiervan zijn onder andere hypnose tegen angst of het kan helpen bij stoppen met roken. Ook kan hypnose helpen bij afvallen, alcoholverslaving of zelfs bij slaapproblemen. Ook kan hypnose toegepast worden als een virtuele maagband. Het plaatsen van een zogenaamde virtuele maagband gebeurt onder hypnose, welke geleid wordt door een hypnotherapeut. Door het plaatsen van deze virtuele maagband heeft deze dezelfde werking als een echte maagband, maar dan zonder ingreep.

Wat zijn de voordelen van hypnose?

Het onder hypnose brengen kan vele voordelen hebben. Een van de belangrijkste voordelen van hypnose is het meer controle over ongewenst gedrag, zoals bijvoorbeeld angst, verslaving of faalangst. Hierdoor is ook een van de voordelen het hebben van minder pijn, stress en angst. Een ander voordeel van hypnose is ook bijvoorbeeld het hebben van meer energie en levenslust. Deze vorm van therapie kan dus voor velen steun bieden.

https://hypnosezorg.nl/toepassingen/virtuele-maagband/