Absoluut Gezond
Image default
Gezondheid van vrouwen

Op stilte retraite gaan? Een heel weekend stil zijn!

Ben je wel eens een heel weekend stil geweest in je leven als volwassene? De kans is vrij klein! Het klinkt misschien raar maar stilte kan enorm veel brengen. Normaal hebben we heel veel afleiding in ons dagelijks leven: we hebben gesprekken, scrollen door onze telefoon, gaan stappen, sporten, daten etc. waardoor we eigenlijk heel weinig stil staan. Als er geen afleidingen zijn, gebeuren er hele interessante dingen in onze geest. Zeker het proberen waard 😊

Wat doe je tijdens een stilte retraite?

Het idee is eigenlijk heel simpel: je gaat naar een rustige locatie, meestal in de natuur en/of een klooster, en je bent een aantal dagen vrijwel stil. Bij sommige stilteretraites mag je tijdens het eten bijvoorbeeld wel praten zodat je niet helemaal cold turkey stil hoeft te zijn. Tijdens de retraite worden er verschillende workshops gegeven zoals geleide meditaties of yogalessen. Doordat je een heel weekend in stilte doorbrengt kan het zijn dat er verstopte emoties loskomen. Een break-up, het verlies van een dierbare, stress op het werk of wellicht de vragen als ‘wat is mijn missie op aarde?’. Dit klinkt misschien vervelend maar verstopte emoties die vrijkomen zijn juist een heel mooi iets! Hierdoor ontstaat er namelijk ruimte voor plezier en ruimte om te kijken wat jij belangrijk vindt op deze aardbol.

Stoppen met hollen

In deze maatschappij hebben we enorm veel op ons wekelijkse takenlijstje staan: we willen sporten, hobby’s hebben, daten, dingen met vrienden doen, onze familie zien, werken en vaak ook nog een gezin starten. Het kan er dus snel inschieten dat je heel de week volplant en geen tijd voor jezelf inlast. Me-time zoals wij het ook wel noemen is echter enorm belangrijk omdat dat tussendoor ruimte geeft om te ontspannen en de dagelijkse prikkels te verwerken.

Een stilte retraite zoeken

Wil jij het avontuur aan gaan en een keer op stilte retraite gaan? Kijk dan zeker even op het platform van Retraites-Nederland.nl om een van de aangeboden retraites te boeken. Deze partij biedt transformerende, betaalbare en kwalitatieve retraites aan van aanbieders die ze persoonlijk kennen.

retraite