Absoluut Gezond
Image default
Schoonheid

Ooglidcorrecties: Een overzicht van de procedure en resultaten

Ooglidcorrecties, ook bekend als blepharoplastie, zijn chirurgische ingrepen die worden uitgevoerd om het uiterlijk van de oogleden te verbeteren of functionele problemen op te lossen, zoals belemmerd zicht door hangende oogleden. In dit artikel bespreken we de procedure en de resultaten van ooglidcorrecties.

Waarom kiezen mensen voor een ooglidcorrectie?

Mensen kiezen vaak voor een ooglidcorrectie vanwege cosmetische redenen, zoals het verwijderen van wallen onder de ogen of overtollig huid op de oogleden. Soms kiezen mensen voor een ooglidcorrectie vanwege functionele problemen, zoals een belemmerd gezichtsveld als gevolg van hangende oogleden. Ooglidcorrecties kunnen een verjongend effect hebben op het gezicht en kunnen het zelfvertrouwen van de persoon verbeteren.

Hoe wordt een ooglidcorrectie uitgevoerd?

De procedure begint meestal met het plaatsen van een lokale verdoving. De chirurg bij Ooglift zal vervolgens een incisie maken in de natuurlijke plooi van het bovenste ooglid of net onder de wimpers van het onderste ooglid. De overtollige huid, spier en vet worden vervolgens verwijderd en de incisie wordt gesloten met hechtingen. Na de procedure kan het gebied enige tijd gezwollen en blauw zijn, maar dit verdwijnt meestal binnen enkele dagen tot een week.

Wat zijn de resultaten van een ooglidcorrectie?wat

Ooglidcorrecties kunnen dramatische resultaten opleveren, vooral voor mensen die last hebben van belemmerd zicht als gevolg van hangende oogleden. Na de ingreep zien de ogen er vaak helderder en meer open uit, waardoor het gezicht er jeugdiger uitziet. De resultaten zijn meestal blijvend, hoewel het natuurlijke verouderingsproces nog steeds kan leiden tot het ontstaan van nieuwe rimpels en wallen.

Zijn er risico’s verbonden aan een ooglidcorrectie?

Zoals bij elke chirurgische ingreep zijn er enkele risico’s verbonden aan ooglidcorrecties. Deze omvatten infectie, bloedingen en problemen met de genezing van de incisie. Zeldzame complicaties kunnen zijn: droge ogen, dubbelzien, een verminderd gezichtsvermogen, asymmetrische ogen of een on natuurlijk uitziend resultaat. Om deze risico’s te verminderen, is het belangrijk om een gekwalificeerde en ervaren chirurg te kiezen.

Wat kost een ooglidcorrectie?

De kosten van een ooglidcorrectie kunnen variëren afhankelijk van de locatie, de kliniek en de ervaring van de chirurg. Over het algemeen kan een ooglidcorrectie tussen de € 1.500 en € 5.000 kosten. Het is belangrijk om bij de chirurg te informeren naar de specifieke kosten van de ingreep.