Absoluut Gezond
Image default
Voeding

De gezonde thuiskok

 Ben jij een echte thuiskok en zet jij iedere avond de heerlijkste maaltijden voor jouw gezin op tafel? Of heb jij misschien niet zoveel tijd, maar wil je toch iets lekkers en vooral gezonds op tafel zetten?

Gezonde gerechten die in minder dan 20 minuten op tafel staan

 

  1. Pasta met rode pesto Pasta met pesto is toch wel een van de favoriete, vooral in de warme maanden is dit een ideaal, snel en gezond recept. Je kunt het op duizend en één manieren variëren, zo wordt het nooit saai! Neem je favoriete pasta, voeg er wat tomaatjes en rode pesto aan toe, of misschien wat kip als je daarvan houdt. Maak het af met een handje heerlijke rucola en je bent klaar!
  2. Thaise curry Thaise curry is ook een absolute favoriet. Je hebt veel verschillende soorten curries, maar de groene, rode en gele zijn in bijna iedere supermarkt verkrijgbaar. Je kunt er alles ingooien wat je wilt. Alle soorten vlees, vis en groente zijn heerlijk in dit met kokosmelk bereide goedje. Als vervanger van vlees zijn kikkererwten een echte aanrader in een curry.
  3. Maaltijd soep Maaltijdsoepen doen het bij ons niet alleen in de winter goed, het hele jaar door komt dit wekelijks op tafel. Als je nog groente over hebt dan kun je dit gemakkelijk in de soep verwerken en je kunt het iedere keer anders maken. Deze week wordt het een heldere maaltijd soep met lekkere soepballetjes en volgende week misschien een pittige tomatensoep met veel groenten.

 

Dit zijn slechts een paar voorbeelden, maar met eindeloze variaties. Als jij iedere week als thuiskok genoeg groente (en eventueel vlees) in huis haalt, dan kun je met deze gerechten iedere week weer een hele andere maaltijd op tafel zetten. Gevarieerd eten is gezond, dus zorg voor genoeg variatie.

http://chefstbl.com/thuiskok