Absoluut Gezond
Image default
Voeding

Hoogwaardige supplementen voor een soepele spieropbouw

Supplement voor soepele gewrichten van je paard

Een paard is een groot, machtig, sterk en prachtig dier. In de meeste gevallen houden we paarden uit grote liefde voor het dier, maar paarden zijn van nature krachtige beesten die in staat zijn voor bijzondere prestaties. Om je paard gezond te houden moet alles in en aan het paard, dus botten, darmflora, spieren en gewrichten, in prima conditie zijn. Afhankelijk waar het paard voor gebruikt wordt (sport, dressuur, etc.) wordt er meer gevraagd van het skelet en de spieren. De spieren van het paard worden belast tijdens een inspanning en dienen voldoende rust te krijgen tussen de inspanningen door. Los daarvan is de juiste paardenvoeding ook essentiëel. Ondersteunende supplementen voor soepele gewrichten van het paard kunnen hierbij helpen. Gelukkig kun je online terecht met de hoogwaardige paardenvoeding en supplementen van Equilin.

Hoogwaardige supplementen voor een soepele spieropbouw

Een vaak vergeten aandoening bij paarden is overbelasting. Een paard kan door ontstekingen en trauma spierbeschadigingen oplopen waardoor het paard niet meer dezelfde prestaties kan leveren als voorheen. Forceer je een paard, dan kan dat leiden tot verdere klachten en dat wil je natuurlijk niet. Daarom is het belangrijk om bij inspanningen, net als bij mensen, te werken aan een warming up en een cooling down. Ook voeding is hierbij ontzettend belangrijk. Door een evenwichtige en gezonde rantsoen samen te stellen voor je paard, zal deze vele malen sneller herstellen en zich lekker gaan voelen. Zo zien we in de praktijk dat paardenhouders in rustperiodes het paard extra veel krachtvoer geven. Wat vaak wordt vergeten is dat krachtvoer veel suikers bevat. Deze komen in de spieren en bij intensieve inspanning worden ze te snel verbrand wat kan leiden tot melkzuur in de spieren en dat is pijnlijk. Het paard wordt stijf of gaat trillen.

Het nieuwe voeren – door Equilin

De voedingssupplementen van Equilin zijn afgestemd aan ‘Het Nieuwe Voeren’. Dit nieuwe voer concept is gebaseerd op de laatste wetenschappelijke inzichten. Kort samengevat betekent dit dat paarden het dubbele hoeveelheid aan ruwvoer nodig hebben dan voorheen werd gedacht. Voorheen dachten we altijd 1 kg hooi per 100 kg lichaamsgewicht, maar inmiddels weten we dat dit verdubbeld moet worden.

Méér ruwvoer betekent echter ook meer suikers en eiwitten. Daarom koop je bij Equilin speciaal samengestelde paardenvoeding zonder toegevoegde suikers. De verschillende paarden voer zakken zijn afgestemd op basis van de leeftijd ( pony / veulen ) en sportinspanningen van het paard. Daarnaast verkopen we speciale 100% plantaardige supplementen ter ondersteuning van de gewrichten waaronder glucosamine voor het paard.

Glucosamine MSM voor het paard

Glucosamine is een lichaamseigen stof. Zowel voor mens als voor paard. Het komt terug in bijna alle plekken in het lichaam van een paard. De meeste glucosamine is altijd te vinden in het kraakbeen en de gewrichtsvloeistof. Bij Equilin kun je terecht voor glucosamine MSM voor het paard in poedervorm. Deze glucosamine is 100% plantaardig en kan daarom langdurig in hoge dosering gegeven worden. Onze producten komen NIET uit China, wij verkopen uitsluitend kwaliteitsproducten zonder bijmenging van zware metalen. Wanneer je paard ouder wordt, kan de kwaliteit van het kraakbeen afnemen, waardoor de smering minder wordt en er slijtage kan optreden. In zulke gevallen biedt de glucosamine van Equilin een uitstekende oplossing.

Bekijk onze webshop, abonneer op onze nieuwsbrief of meld je aan voor onze webinar en leer alles over ‘Het Nieuwe Voeren’.

https://www.equilin.eu/