Absoluut Gezond
Image default
Voeding

Duurzaam koffie drinken? Dat kan!

Tegenwoordig gaat het steeds slechter met het milieu. Daarom is het belangrijk dat je duurzamere keuzes gaat maken. De meeste mensen zullen hierbij gelijk denken aan veranderingen als het plaatsen van zonnepanelen of het isoleren van het huis. Maar je kunt ook kleine aanpassingen maken om duurzamer te worden. Je kunt bijvoorbeeld herbruikbare nespresso cups kopen. In dit artikel vertellen wij hoe je op een duurzame manier kunt genieten van je bakje koffie.

Zet de juiste hoeveelheid koffie

Zestig procent van alle weggegooide dranken bestaat uit koffie en thee. Dit is natuurlijk erg zonde, en daarom is het belangrijk dat je zoveel mogelijk voorkomt dat je je koffie weggooit. Het is verstandig om koffie capsules te gebruiken. Deze bevatten namelijk altijd precies de juiste hoeveelheid koffie.

Kijk goed naar het keurmerk

Bij het uitzoeken van het juiste koffiemerk is het belangrijk om te letten op het keurmerk. Deze geeft namelijk aan hoe duurzaam een product is. Kijk hierbij vooral naar de keurmerken: Fairtrade en Rainforest alliance. Deze keurmerken kijken ook naar eerlijke en humane productie methodes.

Kies voor herbruikbare beker

Drink je graag koffie onderweg, dan is het verstandig om een herbruikbare koffiebeker aan te schaffen. Het is namelijk erg zonde om de hele tijd kartonnen- of plastic bekertjes te gebruiken. Een herbruikbare beker kun je onder de kraan zo weer schoonmaken. Daarnaast is de inhoud van zo’n beker vaak ook nog eens groter, een win-win situatie dus!

Gebruik een thermoskan!

Het is erg zonde om steeds weer nieuwe koffie te moeten zetten omdat de rest koud is geworden. Giet je koffie daarom in een thermoskan. Hierdoor blijft de koffie uren warm en kun je er een langere tijd van genieten.

Zo word je een duurzame drinker!

Wil je duurzamer koffie gaan drinken? Dan is het verstandig om koffie capsules te gebruiken. Op deze manier verspil je zo min mogelijk koffie. Daarnaast moet je goed kijken naar het keurmerk. Herbruikbare bekers en een thermoskan zorgen voor warme en milieuvriendelijke koffie voor onderweg. Met deze tips wordt je een duurzame koffie drinker!

https://dekoffiejongens.nl/hervulbare-nespresso-cups/