Absoluut Gezond
Image default
Voeding

Sla aan het bakken in je vrije tijd

Wanneer je een voltijdse baan hebt en daarnaast nog een huishouden moet runnen, heb je vaak niet veel vrije tijd over. De tijd die je hebt, spendeer je hoogstwaarschijnlijk het liefste met familie of vrienden. Toch zijn er ook nog andere activiteiten die je volledig zelf kan doen en waar je ook volledig van tot rust kan komen. Bakken is bijvoorbeeld een goede en leuke optie.

Start eenvoudig

Indien je nog niet vaak hebt gebakken, is het natuurlijk aan te raden om met iets eenvoudig te beginnen. Denk maar aan een lekkere cake. Je kan ervoor kiezen om deze volledig zelf te maken door verschillende ingrediënten samen te voegen, maar je hebt ook de mogelijkheid om in de winkel een mengsel te kopen waar je enkel nog ingrediënten zoals melk of eieren moet toevoegen. Het is natuurlijk veel leuker als je een cake volledig zelf maakt. Bovendien is dit echt niet moeilijk. Je vindt heel wat basisrecepten op het internet.

Voor een gewone vanillecake heb je bijvoorbeeld enkel zelfrijzende bloem, suiker, boter en eieren nodig. Naar eigen wens kan je wat vanille toevoegen. Heb je liever een marmercake? Dan is het de bedoeling dat je twee verschillende mengsels maakt. Een met gesmolten chocolade en een zonder de chocolade. De zelfrijzende bloem zal ervoor zorgen dat je cake mooi rijst tijdens het bakken. Een tip is om bakpapier in de cakevorm te doen. Zo krijg je de cake na het bakken heel eenvoudig uit de vorm en koelt deze ook sneller af.

Zodra je dit basisrecept onder de knie hebt, kan je beginnen experimenteren. Denk maar aan het toevoegen van fruit zoals appel of peer. Een mix van noten zorgt dan weer voor een lekkere notencake.

Maak je eigen brood

Wanneer je regelmatig bakt, is het niet altijd eenvoudig om nog nieuwe dingen te vinden die je nog niet hebt uitgeprobeerd. In dat geval kan je een stapje verder gaan en ervoor kiezen om je eigen brood te bakken. Vandaag de dag bestaan er verschillende soorten broden waardoor je heel wat keuze hebt wanneer je van start gaat. Belangrijk is om een kwaliteitsvol broodmachine aan te kopen.

Zo moet je bijvoorbeeld nagaan wat de capaciteit is van de broodmachine. Hoe meer mensen brood eten, hoe groter de capaciteit natuurlijk. Daarnaast hebben broodmachines ook verschillende soorten programma’s. Welk brood je kan bakken, hangt dus af van de programma’s die je machine heeft. Ben je daarnaast kieskeurig wat betreft de korsten van je brood? Niet getreurd, er bestaan zelfs machines waarmee je de korsten kan regelen. Natuurlijk zal je dit ook in de prijs terugzien.

Een kleine tip is om te kiezen voor een broodmachine met een uitneembaar bakblik. Net zoals bij de cake zal je hierdoor je brood veel eenvoudiger uit de machine kunnen halen. Daarnaast is het ook eenvoudiger om schoon te maken.