Absoluut Gezond
Image default
Geestelijke gezondheid

Ben jij snel overprikkeld? Probeer deze dingen eens

Mensen zijn allemaal erg verschillend en daarom reageren wij ook anders op dingen. Iedereen heeft een andere smaak en mening, maar ook denken, ervaren en doen mensen dingen anders. Een leuk dagje weg voor jou kan voor een ander als een verschrikkelijke dag klinken. Zo verschillen wij allemaal heel erg. Niet alleen wat betreft meningen, maar ook kijkend naar wat wij waarnemen. Als iemand bijvoorbeeld aan het leren is dan kan deze persoon door niets of niemand worden afgeleid als hij geconcentreerd is. Iemand anders kan juist door de kleinste dingen al worden afgeleid en totaal niet tegen prikkels kunnen. Als jij iemand bent die snel overprikkeld is dan kan dit erg nadelig zijn voor je en soms zorgen voor veel stress. Om je hier een klein beetje mee te helpen hebben wij een aantal dingen die je hiermee kunnen helpen. 

Gezond eten en drinken 

Gezond eten en drinken kan ervoor zorgen dat je lichaam fitter en gezonder is. Dit voorkomt dingen, zoals hoofdpijn door prikkels eerder. Als jij dus goed en gezond eet is de kans dat jij last krijgt van prikkels veel kleiner. Kijk dus zeker hoe jij een gezonde routine kunt creëren voor jezelf en ga hiermee aan de slag. 

Krijg voldoende beweging 

Iets wat ook erg belangrijk is, is het krijgen van voldoende beweging. Als jij super snel overprikkeld bent dan kun je ook kiezen omhsp coaching te proberen. Hierbij ga je met een coach aan de slag om jou beter te laten kunnen tegen prikkels. Er zijn veel mensen hoogsensitief. Als jij denkt wat is hoogsensitiviteit? Dan moet je hierbij vooral denken aan dat je erg gevoelig bent voor dingen als licht en geluid. Dit kan erg vervelend zijn en je kunt hier snel hoofdpijn van krijgen en afgeleid door raken. 

Luister naar je eigen lichaam 

Het is erg belangrijk om altijd goed naar je eigen lichaam te blijven luisteren. Omring jezelf met fijne mensen en zorg voor een rustgevende sfeer wanneer je dit nodig hebt. Als je lichaam aangeeft er moe en overprikkelt te zijn dan is het slim om je even terug te trekken om je lichaam weer wat tijd en ruimte te geven op om te laden.  

 

https://coloryourlifecoaching.nl/hsp-coaching/