Absoluut Gezond
Image default
Aandoeningen en ziekten

Waarom het inschakelen van een psycholoog voor kinderen een goed idee is

Het is opvallend dat steeds meer kinderen de hulp in kunnen schakelen van een kinderpsycholoog. Want aan een psycholoog hangt niet langer een stigma, wat bijvoorbeeld vroeger wel het geval was. De kans is dus erg groot dat er ook bij jou een praktijk in de buurt zit waar jij en je kind van harte welkom zijn. Waarom het inschakelen van een psycholoog een goed idee is, lees je in dit artikel.

Op een laagdrempelige manier praten over de problemen

Brengen kinderen een bezoek aan de psycholoog, dan kan er altijd op een erg laagdrempelige manier worden gepraat over het probleem. Wat voor soort behandeling er toe wordt gepast, is van verschillende soorten factoren afhankelijk. Je kunt hierbij denken aan de leeftijd van het kind en het soort trauma dat er op is gelopen. Zo kan er bijvoorbeeld al spelend met het speelgoed in de ruimte over de problemen worden gepraat. En hierdoor kun je merken dat je kind snel veel stappen in de goede kant kan maken.

Wanneer kinderpsycholoog inschakelen?

Fijn om te weten, is dat een kinderpsycholoog in Amersfoort voor verschillende soorten situaties in te schakelen is. Denk hierbij aan een scheiding of een erg vervelende situatie op school. Een psycholoog beschikt over de nodige kennis en een erg ruime ervaring als het aankomt op verschillende soorten situaties. Hierdoor voelt je kind zich meteen erg begrepen en kan er makkelijker een gesprek aan wordt geknoopt. En dat is natuurlijk het belangrijkste van alles.

Neem een keer contact op met een psycholoog bij jou in de buurt

Merk je meer en meer dat je kind de behoefte heeft om te praten met een expert? Of heeft je kind dit onlangs zelf al een keer aangegeven? In beide gevallen is het de hoogste tijd om hier de nodige stappen in te gaan ondernemen. Plan snel een keer een eerste gesprek in, bijvoorbeeld in de praktijk van Invivo Kids. Hierdoor kan je kind altijd erg snel geholpen worden en is er voldoende tijd om goed te praten over de problemen die er spelen. Samen met jou en je kind wordt er een passend behandelplan opgesteld en keer op keer wordt dit erg uitgebreid doorgenomen.

https://invivokids.nl/